Bretxa W del Pic de Cregüenya - Per la vall de Cregüenya - Bretxa W del Pic de Cregüenya - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain
Bretxa W del Pic de Cregüenya - Per la vall de Cregüenya

Bretxa W del Pic de Cregüenya - Per la vall de Cregüenya

Bretxa W del Pic de Cregüenya - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain

Information
Min / max altitude1500m / 2900m
Duration1 day
Main facingNW
Route typereturn_same_way
Source

Des del pont de Cregüenya seguim el camí que remunta pel marge dret (orogràfic) del torrent. Un cop el bosc s’obre, continuem pel fons de la vall fins al fons del circ. Aleshores continuem per l’esquerra, com si volguéssim anar a l’Ibon de Cregüenya. Abans d’arribar-hi, quan el pendent se suavitza, però, tombem a la dreta i, per terreny de bon progressar ens acostem a la base de la bretxa.

Deixarem els esquís quan el pendent aconsella seguir a peu. Un cop a la bretxa es pot pujar sense dificultat a una petita agulla que hi ha sobre seu a l’W.

Per continuar cap al Pic de Cregüenya, si la innivació és insuficient la primera de les canals que pugen cap a la cresta pel vessant oposat al que hem pujat presenta un ressalt de roca amb uns 5 - 10 m de III+ que fan aconsellable portar una corda. Hi ha d’altres canals més cap a l’E però són més exposades i no són més fàcils.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.