Mont Rachais - volta pel vessant SE des de Grenoble - Mont Rachais - Chartreuse - France

Mont Rachais - volta pel vessant SE des de Grenoble

Mont Rachais - Chartreuse - France

Information
Length16219m
Min / max altitude213m / 1046m
Duration1 day
Main facingSE
Route typeloop
Source

Accedim a la Bastille per qualsevol de les múltiples vies que ens endinsen en aquesta antiga fortalesa integrada a la part baixa de la muntanya. Es pot optar per agafar el telefèric i estalviar-se els primers 200m de desnivell però els camins d’accés (en molts moments per escales) entre antigues muralles i túnels fan aquesta part de l’ascens molt interessant.

Des de la part de darrere de la Bastille (a l’entrada del pàrquing) s’agafa una pista forestal que ens porta ràpidament cap al Mont Jalla on hi ha un memorial a les tropes de muntanya i unes boniques vistes de la ciutat i de la Bastille.

El camí segueix amunt, aquest cop ja molt més estret, amb moments de fort pendent que ens fan guanyar alçada ràpidament. Cap als 800m d’altitud cal abandonar el GR i seguir un camí molt menys transitat amb marques vermelles (no sempre gaire visibles) que ens portarà del dret al cim del Mont Rachais. El cim no té res d’especial ja que la vegetació tapa les vistes però es pot continuar “crestejant” per camí molt més còmode en direcció nord i després de remuntar des d’un petit coll arribarem a unes praderes molt agradables que deixen una bonica panoràmica del massís de la Chartreuse.

El descens el podem fer seguint una pista (amb bones vistes de la Belledonne i de la vall) i posteriorment un camí que ens portarà al serpentejant camí que descendeix directament a La Tronche des d’on es torna fàcilment a Grenoble.

Una excursió a l’abast de la mà ja que es pot realitzar, sense utilitzar cap mitjà de transport, des de la mateixa ciutat de Grenoble.

La proximitat d’aquesta petita muntanya a la ciutat fa d’ella una bonica excursió familiar que pot completar les visites a la Bastille i al memorial del Mont Jalla. Tot i així, encara que no presenta cap dificultat tècnica, si es vol fer l’ascensió completa s’han de tenir ben en compte els 900 metres de desnivell a superar, ja que poden resultar molt durs si no s’està una mica en forma.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.