Pic de Peguera - Canal NW - Pic de Peguera - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain
Information
Min / max altitude1620m / 2983m
Duration2 days
Main facingNW
Route typeloop
GearPiolet (dos piolets força útils en la secció mixta). Friends petits - mitjans o tascons.
Source

Aproximació per la Vall de Monestero des del refugi Ernest Mallafré. Del refugi a peu de canal unes 2h (amb força neu).

La canal presenta un pendent progressiu de 40º fins a 55º cap al final. Seguir sempre per la dreta (mirant amunt) de la canal per anar a sortir en mixte a l’extrem N de la cresta, sobre un balcó esplèndit, amb paret per tots costats.

Seguir la cresta direcció S, força aèria, superant 3 petits gendarmes (III+ … IV si està força glaçat, crampons als peus), fins arribar desgrimpant a una bretxa. La cresta és bastant afilada, però fàcilment protegible amb friends i tascons. De la bretxa seguir amunt direcció S passant per costat d’una roca característica en forma de “Cavall d’Escacs”, buscant unes canaletes en zig-zag, fins a sortir a la carena de la via normal que puja del coll de Monestero. Des d’aquí, una pendent d’uns 50º fins al cim.

La baixada cap al Coll de Peguera és senzilla, amb alguns passos de desgrimpada (II-III) al principi. Del coll de peguera, calçar esquís (Si s’ha tingut la moral de pujar-los a coll) i dirfutar les pales de baixada!

Es poden evitar els 3 gendarmes pujant directament a la bretxa amb el Cavall d’Escacs. La cotació de la via baixa (AD) per aquí.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.