Roc de l'estany Xic - per l'estanyet de Montarenyo - Roc de l'estany Xic - Couserans - Aran N - Spain
Roc de l'estany Xic - per l'estanyet de Montarenyo

Roc de l'estany Xic - per l'estanyet de Montarenyo

Roc de l'estany Xic - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1750m / 2492m
Duration1 day
Main facingE
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Seguim la pista fins al final i remuntem la pala de la font de la Costa fins a l’estany de Port. Comencem a travessar-lo cap al N fins que veiem la pujada evident cap a l’estanyet de Montarenyo, just al N de la canal E. Remuntem seguint el barranc que surt de l’estanyet, el passem i seguim pujant cap a la collada de Montarenyo. Continuem pujant cap a l’esquerra fins a l’entrada de la canal, que remuntem a peu (40º) fins a la bretxa. Grimpem fàcilment fins al cim.

Baixada

Per Mariola:

Pel mateix itinerari: retornem a l’estany de Mariola i girem al SE per anar al pla de Borricanyes i d’allà cap a la pala de la font de la Costa, al peu de la qual retrobem la pista.

Per l’estanyet de Montarenyo

Retornem als esquís i baixem la curta canal. En sortir-ne fem un flanqueig fins a la collada de Montarenyo. Seguim flanquejant cap a la dreta per sobre de l’estanyet de Montarenyo (que dóna nom al cim) i passem per un petit collet situat una trentena de metres per sobre de l’estanyet. Arribem així a una canal ampla i no gaire dreta que baixa a l’estany de Port. Alternativament, podem baixar a l’estanyet i sortir pel torrent. La baixem i, en acostar-nos a l’estany, anem perdent alçada progressivament per minimitzar el tram de remada. Passem l’estany de Port i retrobem les traces de pujada a la pala de la font de la Costa. Desfem camí fins al cotxe.

Per la canal E

Desfem la cresta fins a la bretxa i baixem la canal oposada a la de pujada, que surt directament a l’estany de Port. Pocs metres per sota de la carena, la canal s’estreny i es redreça per la presència d’un ressalt rocallós (fins a 45º) que amb prou neu queda tapat. Segueix un tram estret que permet fer girs. Poc més avall, la canal es fa més ampla i esdevé més aviat una pala. El darrer tram es torna a estrènyer una mica just abans de sortir al con de dejecció, ja sobre mateix de l’estany.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.