Tête du Vallon - Bucle W >> E des de Besse (Tour de la Montagne de la Crevasse) - Tête du Vallon - Grandes Rousses - Arves - France
Tête du Vallon - Bucle W >> E des de Besse (Tour de la Montagne de la Crevasse)

Tête du Vallon - Bucle W >> E des de Besse (Tour de la Montagne de la Crevasse)

Tête du Vallon - Grandes Rousses - Arves - France

Information
Length13573m
Min / max altitude2591m / 1568m
Duration1 day
Route typeloop
Source

L’itinerari en sentit horari comença a Besse i segueix el “sentier de decouverte” fins més enllà del poble abandonat de Bonnefin (1721 m). El camí segueix de forma molt evident fins a una casa en runes marcada al mapa com Les Collets (2044 m). Des d’aquí abandonarem els camins forestals per atacar directament el pendent de La Quarlie (2322 m).

Per arribar a la Tête du Vallon, segon objectiu del dia i punt més alt de l’itinerari (2591 m), haurem de perdre uns 60 metres de desnivell fins a un collet per tot seguit pujar el fort pendent seguint el fil de l’aresta.

La tornada la farem pel costat E de la vall, tot seguint l’aresta. Inicialment baixarem ràpidament uns 200 m de desnivell fins a la cota 2375m on un promontori (cim sense nom) ens obligarà a guanyar novament 100 m de desnivell més. No cal pujar directament aquest cimet, el podem rodejar pel costat E, però haurem d’assolir igualment l’aresta posterior per seguir la ruta (2480 m).

Passat aquest cim començarem el descens definitiu tot buscant el Col de St. Georges (2245 m), sempre seguint el fil de l’aresta. Poc abans del coll veurem ja més avall el Col Nazié i, si hi ha prou neu, podem aprofitar les rampes costat NW per descendir més ràpidament.

Un cop al Col Nazié (1902 m) podem seguir pel GR per la cara N o seguir la pista forestal que rodeja la Montagne du Gay pel sud (camí més llarg però més suau i més fàcilment lliure de neu per la seva orientació S).

Si es fa l’itinerari amb neu de transformació cal extremar les precaucions tant per la neu irregular com pel terreny sense neu. Les peculiaritats del terra d’aquesta zona de les Grandes Rousses fan especialment lliscant el camí quan el terreny està humit i el pendent és fort.

Es tracta d’un itinerari molt interessant però força salvatge a partir de La Quarlie i molt poc transitat, pel que no hem d’esperar trobar cap traça marcada.

Les vistes de la vall des de l’aresta són realment espectaculars, podent contemplar tot l’itinerari fet en tot moment. Les rodalies, a més, són privilegiades: rodejats per La Meije i Le Râteau al SE, el Pic de l’Étendard i el Pic Bayle al NW i Les Aiguilles d’Arves a l’E, en un dia clar els massissos dels Écrins i de Grandes Rousses estan omnipresents en tot moment.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.