Pic de Tomaset - per Quiolèrs i la carena N - Pic de Tomaset - Upper Ariège - Andorra - France
Pic de Tomaset - per Quiolèrs i la carena N

Pic de Tomaset - per Quiolèrs i la carena N

Pic de Thoumasset - Upper Ariège - Andorra - France

Information
Min / max altitude1092m / 2741m
Duration2 days
Main facingN
Route typereturn_same_way
Source

1r dia:

Aparquem a la central hidroelèctrica de Laparan (1092m). Guanyem la cabana de Quiolèrs (1611m, molt confortable), molt més llarg del que es podria pensar pel desnivell que fem.

2n dia:

De Quiolèrs guanyem la petita i bucòlica cabana de la Sabina (algunes places, de vegades colgada de neu). Més enllà, a l’altura de l’estanh de la Sabina de Naut, anem cap al SW en direcció al coll que ens separa de l’estanh Blau (i no pas el de la Solana). Arribem així al circ i la coma N del pic de Tomaset. La remuntem i desemboquem a un petit coll. Segons condicions, seguim a peu o amb esquís més o menys per l’aresta fins al coll.

On débouche sur un petit col. La descente pourra se faire par le court couloir exposé NE qui démarre derrière ce col. Selon condition poursuivre à ski ou à pied plus ou moins par l’arête nord jusqu’au sommet.

Baixada:

Igual fins al petit coll i després o bé pel NE, si es vol fer volta, per o bé per la coma de pujada (N).

Itinerari d’estiu:

Idèntic al descrit per fer amb esquís, amb la possibilitat de fer una bonica volta baixant per l’aresta S baixant cap a l’estany de Solanet. El camí està ben marcat amb fites (sorprenentment), en terreny ariegès una mica dret però sense dificultat real.

Un cop ens trobme sobre l’estany, o bé retornem a la Sabina tirant cap a l’esquerra o bé ho allarguem passant per la carena del Salt i visitant l’estany d’Estanyol, però cal tenir-ne ganes.

No compteu trobar-hi gaire gent, terreny remot, sense dificultats ni veritable sender, però trenca-cames…

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.