Cap del Muntanyó d'Àrreu - circular pel tuc de la Cigalera i tornada pels clots de Rialba - Cap del Muntanyó d'Àrreu - Couserans - Aran N - Spain
Cap del Muntanyó d'Àrreu - circular pel tuc de la Cigalera i tornada pels clots de Rialba

Cap del Muntanyó d'Àrreu - circular pel tuc de la Cigalera i tornada pels clots de Rialba

Cap del Muntanyó d'Àrreu - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1950m / 2626m
Duration1 day
Route typeloop
Source

Pujada

Sortim de la Peülla i fem els agradables lloms en direcció a l’aparcament de la solana de Boscàs]. Fem el tuc de la Cigalera pel pla de Moredo] o per la bassa de Boscàs]. Des del cim, baiem uns metres per la carena N i saltem a la pala W, d’on sortim cap al N per perdre poca cota i acostar-nos al màxim a la base del Muntanyó. Pugem cap a aquest cim per una coma que va a parar just al SW del cim, en direcció NW. Es pot arribar fins a dalt amb els esquís als peus.

Retorn

Baixem tota la pala del Muntanyó i agafem una valleta en direcció SE que ens porta a l’extrem N de l’estany Pudo. Aleshores ve un tram de fons de vall, molt planer, on toca remar una mica, fins a la gran plana dels clots de Rialba. Posem pells i girem cap al WSW per un seguit de comes de bon fer que s’acaben a la carena de la serra de Comials. Hi ha una canal que baixa des d’abans d’arribar a una petita bassa (encara no visible), i que baixa de dret cap a la carretera, una mica massa avall per anar a sortir a la Peülla, cal anar fent flanqueigs cap a la dreta per creuar la carretera a un punt que faci l’arribada a la Peülla més fàcil.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.