Malh des Pois o Forcanada - Corredor NW - Malh des Pois o Forcanada - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain
Information
Min / max altitude1450m / 2881m
Duration1 day
Main facingNW
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

De l’Artiga de Lin seguim la pista fins que entra a la vall des Pois i la remuntem (el sender surt de l’extrem S de la clariana, no gaire lluny d’un rierol que sovint baixa sec) fins a l’estany des Pois (2054m). Alguns passos drets.

Seguim al SSW cap al Còth des Aranesi resseguint el vessant N del pic de la Forcanada o Malh des Pois. Després d’un llarg ressalt força dret (30º), arribem al peu del corredor NW, que neix de la bretxa S de la Forcandada, que no és visible fins al darrer moment.

Remuntem el corredor (40º de mitjana, 45º a la part alta) fins a l’estreta bretxa (2799m). Grimpem al N pel rocam fàcil però podrit del vesssant SE (alguns passos de II). Accedim al cim S 2875m. Baixem amb prudència a la bretxa intermitja i guanyem el cim culminant, el del N, de 2881m.

Baixada

Per l’itinerari de pujada.

Dificultat, caràcter: corredor de pendent regular encaixonat entre dues parets i sovint a l’ombra donada la seva exposició NW.

La part final en roca a la cara SE és fàcil però demana habilitat, donat que un pas en fals no perdonaria (roca força trencada, blocs inestables, etc.). Atenció a la caiguda de pedres. En presència de neu, atenció a les llastres llises que pugui amagar.

Entorn molt feréstec, magnífic i poc freqüentat. Vistes cap a la Maladeta, el Luishonès, el Molières, Salenquies, el Feixant, etc.

No hi ha cap baixada senzilla. A banda del propi corredor, es pot tornar pel coret des Pois, al N de la Forcanada, o pel coll d’Alfred, al S. Tant l’un com l’altre recorreguts creuen pendents drets orientats a l’E, assolellats des de ben d’hora al matí.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.