Tuc de Molières - Des de l'Hospital de Benasc - Tuc de Molières - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain
Tuc de Molières - Des de l'Hospital de Benasc

Tuc de Molières - Des de l'Hospital de Benasc

Tuca de Molières - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain

Length23567m
Min / max altitude1740m / 3010m
Duration1 day
Main facingW
Route typeReturn the same way
Source

Details

Hivern

Sortim de l’Hospital de Benasc (1740 m) i seguim la pista fins a la Besurta (1880 m, 4 km). Creuem el riu i seguim els panells indicatius cap al Forau dels Aigualluts, deixant a la dreta el camí de la Renclusa. Passem per l’esquerra del Forau dels Aigualluts i arribem al pla dels Aigualluts (2033 m). Pugem l’escanyament de la vall de l’Escaleta (al fons a l’esquerra), creuem la vasta cubeta situada sota el Còth deth Hòro i passem un nou escanyament i arribem a una nova cubeta (2320 m), situada sota el Còth des Aranesi. Passem un ressalt, sempre en direcció a la cresta de la Forcanada o Malh des Pois, i després girem a la dreta per creuar una petita cubeta i un nou ressalt una mica pendent que dóna accés a un immens plateau ondulat. A l’esquerra (ESE) hi tenim el coll d’Alfred i després el coll menys marcat de Molières i la piràmide poc marcada del cim. Davant nostre, al S hi ha la llarga carena que separa el Molières del Salenques i a la dreta, el cim de Salenques, d’on arrenca una llarga cresta que ve cap a nosaltres. Ens dirigim cap a l’ampli coll que separa el Molières del Salenques per atènyer el llarg pendent W del Molières, que fem amb els esquís als peus.

Baixada pel mateix itinerari. Caldrà remar a estones.

Estiu

El recorregut és pràcticament idèntic però es pot començar a la Besurta si s’opta per agafar el bus fins allà reduint la distància total considerablement (deixant el recorregut en uns 15 km). Des de la Besurta es segueix un camí molt marcat i força turístic fins a Aigualluts. A partir d’aquí el camí esdevé molt més salvatge, seguint inicialment un camí a estones ben marcat, a estones desaparegut. A la part final el camí es torna més salvatge, desaparegut entre el terreny rocós, per afrontar l’últim ressalt per l’aresta W (o encarant directament entre blocs de pedra) que ens conduirà al cim.

Degut a la seva alçada és un cim que pot tenir neu fins a força avançat l’estiu. La major part d’aquesta neu s’acumula al replà abans del cim i no suposa un gran problema, però també s’hi acumula força al ressalt just anterior que pot provocar haver de travessar alguna pala amb força inclinació. En aquest cas el material, especialment el piolet, és indispensable.

A l’hivern, la pista que continua més enllà de l’Hospital de Benasc és una pista d’esquí de fons.

Itinerari fàcil però llarg en distància: 23 km entre anar i tornar.

Molts falsos plans una mica empipadors a la baixada (toca remar sovint). Tanmateix, un bonic itinerari en un entorn superb.

Compte amb les allaus que baixen del marge dret (a l’esquerra tal com pugem) pel torrent de l’Escaleta.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.

download-card-background

Download the app

  • Route search (300 000)
  • Community returns
  • Weather forecast
  • Avalanche bulletin
  • Race book
  • Creation of tracks
  • Topographic map (including IGN)