Causes - per Noarre - Causes - Couserans - Aran N - Spain
Causes - per Noarre

Causes - per Noarre

Causes - Spain

Information
Min / max altitude1390m / 2330m
Duration1 day
Main facingN, NE, E, SE, S, SW
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Seguim la pista de la font de la Costa fins al trencall de Noarre, passem pels prats de sobre del llogarret o bé creuem pel carrer principal i seguim remuntant la vall, sempre deixant el barranc a la dreta. A mesura que avancem, ens atansem al riu, però el deixem sempre a una certa distància. El camí va bàsicament recte, si bé fa alguna petita ziga-zaga. En arribar a la zona on el bosc de bedolls deixa pas als pins, el camí agafa pendent i fa ziga-zagues més marcades. Amb molta neu nova i sense traça pot costar una mica de trobar el camí.

En qualsevol cas, creuem el barranc de Flamisella a sota de la cascada, aquest pas és obligat, ja que per sobre i per sota el terreny és massa escarpat. Passat el riu, trobem una petita pala, al capdamunt de la qual hi ha la cabana (construïda el 2020) de Guerossos.

Aquí girem a l’esquerra per passar per una vira que puja en diagonal cap al costat del riu de Flamisella. Sortim a una zona planera a sota del coll N del pic de Causes. Ens hi arribem i aleshores girem al S, buscant el pas per terreny cada cop més pendent entre els arbres. En atansar-nos al cim, el pendent se suavitza.

Baixada

Pel mateix recorregut, o bé fent volta per la font de la Costa.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.