Brèche Victor Chaud - Corredor Pélas Verney
Aproximació: D’Ailefroide a la rimaia, 2h30’-3h. Sortim des de l’aparcament central d’Ailefroide, i prenem el sender direcció el refugi de Selé. A partir dels 2000m, quan la vall es comença a encaixonar, procurem creuar el riu, per anar-nos encarant a la Bretxa Victor Chaud fins arribar a la rimaia, 2300m.
Itinerari: De la rimaia al cim 3-4h. Creuem la rimaia, i pugem la primera part del corredor preferiblement pel marge esquerra, poc després, aquest va agafant verticalitat, fins agafar un pendent constant de 45º. A poc a poc va girant cap a la dreta per després tornar al seu eix original, on augmenta el pendent fins a 50/55º durant 100m, en aquest ens mantindrem al seu marge dret per evitar qualsevol caiguda de roques. Després el corredor es va eixamplant i perd inclinació altre cop als 45º. 100 metres per sota el cim aparèixen dues possibilitats: *Directament per la pendent de neu, gel o barrejat d’uns 50º i sortint en plena bretxa. *Prendre la rampa estreta de gel d’uns 55º a l’esquerra, anant amb compte al llarg d’aquesta, sobretot a la sortida per agafar la bretxa.
Descens: Des de la Bretxa a Ailefroide unes 4h (per la glacera Clapouse). Descens un pel delicat fins a la glacera, passant primer per una pendent de neu, que porta a una petita cresta que ens porta a un corredor cur d’uns 40-45º que ens protarà fins a la glacera. Aquesta té poques esqueder i forma part d’una vall molt àmplia amb pocs obstacles fins al peu d’un barranc a 2150m. Allà ens situarem cap a l’esquerra per agafar el sender que ens baixarà fins a la vall de Selé, i d’aquesta el sender fins Ailefroide.
Observacions: Cal sortir molt d’hora per tenir bones condicions de neu a la glacera Clapouse i tenir atenció amb les roques que cauen sovint amb clima temperat, sobretot atenció per aquells que decideixin baixar el corredor esquiant.
Tenim davant un corredor molt directe i estètic, tancat entre dos grans esperons, molt típic d’ascendre’l, i menys comú però no menys interessant esquiar-lo.

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.