Cap de Montarenyo - des de la Farga, per les bordes de Bedet - Cap de Montarenyo - Upper Ariège - Andorra - Spain
Cap de Montarenyo - des de la Farga, per les bordes de Bedet

Cap de Montarenyo - des de la Farga, per les bordes de Bedet

Cap de Montarenyo - Upper Ariège - Andorra - Spain

Information
Min / max altitude1450m / 2549m
Duration1 day
Main facingS
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Passem el pont de la Farga sobre la Noguera de Vallferrera i de seguida trobem un camí a l’esquerra indicat amb un cartell del parc natural que puja cap a les bordes de Bedet. El camí va a guanyar un petit morro de roca que de seguida arriba a un primer grup de bordes i després a un segon grup. A partir d’aquí el camí comença a no ser evident, però cada cop és més fàcil avançar de dret cap a munt pels prats. Arribem així a les bordes de Bedet, on n’hi ha una de molt grossa que no trigarà a enrunar-se i que en algun mapa apareix com a borda de Castellarnau (les que hem trobat fins aquí són petites i força ben mantingudes).

A partir de les bordes de Bedet els prats s’acaben i entrem al bosc. Per sobre de les bordes cal trobar un vialet força perdut que puja de biaix cap a l’esquerra per sobre del prat de més amunt, en direcció a una zona on aflora la roca i on el terreny és més planer (cap als 1800m). Des d’aquí i fins cap als 2100m, en què el bosc s’obre per deixar pas als prats, cal buscar el millor pas per dins del bosc. No és perdedor perquè anem guiats pel barranc, que ens queda a l’esquerra, i pel serrat del Torn a la dreta, però no sempre és còmode. En qualsevol cas, sortim del bosc al N del punt on el barranc de Bedet fa un gir de 90º (de l’E cap al S), passem unes primeres basses i arribem a la bassa de la Ribera de Tírvia. Girem cap al NW per on ens agradi més i guanyem la collada de Boldís.

Un cop al coll, no ens cal pujar el roc d’Ausinsi, podem anar plans fins a la petita esplanada que hi ha a la coma que hi ha al S de la carena i des d’allà fer una diagonal ascendent fins al vèrtex geodèssic, ben visible.

Baixada

Pel mateix itinerari o bé cap a Tavascan per la ribera de Boldís i l’obaga de Castellassos.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.