Pic d'Amitges - per la vall de Gerber - Pic de Saboredo - Luchon - Posets - Maladeta - Aigüestortes - Spain
Information
Min / max altitude1900m / 2851m
Duration1 day
Main facingN
Route typereturn_same_way
Gear- crampons pas inutiles
Source

Pujada

Des de la Mare de Déu de les Ares (1750m), remuntem l’ampla pala (exposada a allaus) que permet entrar a la vall de Gerber. Alternativament, des del telecadira de la Bonaigua 1900, fem un flanqueig de pujada en direcció SE per entrar a la vall de Gerber (pendents forts, exposat, recorregut d’allaus). Remuntem a continuació la vall de Gerber mantenint-nos sempre al marge esquerre orogràfic, d’entrada cap al S en direcció al Pic de Xemeneies i després en direcció SSW per passar sobre l’estany de Gerber en una diagonal NW - SW en direcció als puis de Gerber. En acabat, girem al S i voregem els puis de Gerber fins que passem per sota del refugi Mataró (metàl·lic i de color carbassa).

Des de sota del refugi, pugem cap al coll de l’estany Gelat (2587 m) passant pel llom de la dreta del coll. Després continuem cap al coll d’Amitges (2750 m) i seguim per la carena cap al S, per acabar fent un flanqueig per un vessant força pendent i pedregós, força exposat al vessant NW. Des del coll es pot fer:

- el pic d'Amitges, a l'esquerra, passant per la seva cara S (tartera de blocs grans); - el pic de Saboredo, a la dreta, traient-nos els esquís uns quants metres sota del cim. 

Baixada

Pel mateix recorregut.

Flanqueig exposat a l’inici.

Orientació N en general, excepte:

- la pujada al coll de l'estany Gelat, E. - el final, amb orientacions W i NW, i S (SW pel pic d'Amitges, SE pel de Saboredo). 
Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.