Le Taillefer - cara NE des del Lac du Poursollet - Le Taillefer - Taillefer - Armet - France

Le Taillefer - cara NE des del Lac du Poursollet

Le Taillefer - Taillefer - Armet - France

Information
Length4506m
Min / max altitude1658m / 2857m
Duration1 day
Main facingNE
Route typereturn_same_way
Snowboarding possible
Source

Itinerari de final de temporada, quan la carretera del Poursollet és oberta: aquesta coma guarda bé la neu. A l’hivern, la llarga aproximació converteix l’empresa en força menys interessant.

Pujada

Des del final de la carretera del Lac Poursollet, seguim el sender del Lac Forchu, resseguint la base de les parets N del Rocher Culasson. Anem a sortir a un plató cap a la cota 2070m. Pugem seguint el Rocher Culasson per remuntar el morro que domina el Lac de Culasson. Aquest passatge requereix una neu ben estabilitzada: passatge convex sobre barres rocalloses. Si aquest pas és sospitós, baixem cap al Lac Forchu, remuntem al Lac Culasson, i després prenem la canal de més a l’esquerra del circ (45°/50m). A sobre del morro, guanyem la coma NE del Taillefer cap als 2350m.

Des d’allà hi ha 2 possibilitats equivalents en dificultat i en temps:

  • Remuntar pel marge esquerre per atènyer el coll del Gran Van i després el cim del Taillefer pel vessant W.
  • Remuntar la coma del mig per atènyer el coll 2619m entre el Taillefer i la Pyramide, i després guanyar el cim pel seu vessant SE. A l’estiu, es segueix el camí, força ben indicat, que puja la cara E del Taillefer. El pendent és dur però es fa sense cap dificultat tècnica afegida.

Baixada

Pel mateix itinerari, o al gust de cadascú.

També és possible atènyer el petit Taillefer o la Croix du Sergent Pinelli baixant directament cap al Lac du Poursollet per les canals N].

  • No té dificultat tècnica major. Alguns pendents de 40º com a màxim en 50m, que es poden evitar.

  • La major part de l’itinerari és cara N-NE (protegit del sol per les Rochères) i per tant la neu pols hi roman força temps (i la neu s’hi transforma més lentament que a d’altres parts)

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.