Pic des Miques - pels clots de Bolunya i l'Escala Alta - Pic des Miques - Couserans - Aran N - Spain
Pic des Miques - pels clots de Bolunya i l'Escala Alta

Pic des Miques - pels clots de Bolunya i l'Escala Alta

Pic des Miques - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1370m / 2492m
Duration1 day
Main facingE, NE, N, NW
Route typereturn_same_way
Source

Itinerari d’accés al pic des Miques que recorre els magnífics boscos de la cara N d’aquesta muntanya per on són més oberts i de bon passar

Pujada

Des del refugi del Fornet seguim la pista que va pel marge esquerre de la Noguera Pallaresa fins que, just després de creuar el barranc del port de Salau, prenem una petita pista a l’esquerra que davalla cap al riu i el creua per un pont de fusta. Prenem aleshores un camí que puja suaument pel bosc d’avellaners. A mesura que anem pujant, anem tenint opcions de deixar aquest camí i girar a l’esquerra per prats. Pugem per aquests prats i a la nostra esquerra hi queda un pendent fort cobert de bedolls escampats. Busquem el pas per aquest tram i guanyem una nova esplanada neta de bosc a cota 1560m.

Creuem aquesta clariana en direcció W i continuem per una petita vall que continua en aquesta mateixa direcció un cop creuat el barranc dels clots de Bolunya. La valleta ens condueix a una gran esplanada quasi als 1800m, a partir de la qual girem al SW per bosc molt obert. Pugem deixant el barranc del Saüquers a la nostra dreta. No ens hi atansem fins força amunt, moment en què es fa de bon transitar-hi. El remuntem i el deixem per guanyar una ampla collada de cota 2036m, situada al N de l’evident piràmide que forma el nostre objectiu.

Des del coll remuntem en direcció S per bosc clar o zones sense bosc (possiblement a causa de les allaus). Superem alguna graonada més pendent i finalment arribem a una zona de menor pendent, just abans d’atènyer una cresta força planera però esmolada pel costat SE. Flanquegem o caminem amb grampons segons les condicions i, ja davant mateix del cim, perdem lleugerament cota per creuar un ample coll abans del cim, on arribem superant algun petit ressalt rocallós.

Baixada

Pel mateix itinerari de pujada o bé baixem cap al NW fins a la ribereta de Rocablanca i posem pells per retornar al coll de cota 2036 (uns 80m de desnivell addicional).

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.