Coll de la Marrana > Bastiments > Pic de Freser > Pic de l'Infern > Pic dels Gorgs > Coll de la Marrana - Pic de Freser - Puigmal - Canigó - Albera - Spain
Coll de la Marrana > Bastiments > Pic de Freser > Pic de l'Infern > Pic dels Gorgs > Coll de la Marrana

Coll de la Marrana > Bastiments > Pic de Freser > Pic de l'Infern > Pic dels Gorgs > Coll de la Marrana

Pic de Freser - Puigmal - Canigou - Albères - Spain

Information
Length11500m
Min / max altitude2090m / 2881m
Duration1 day
Main facingS
Route typeloop
Source

Ruta circular des de Vallter 2000 per encadenar els cims del Bastiments, Pic de Freser, Pic de l’Infern i Pic dels Gorgs.

Des de Vallter 2000 pugem seguint les pistes i passant pel Refugi d’Ulldeter fins al Coll de la Marrana (2529 m). Un cop al coll ascendim directament al Bastiments pel terreny rocós de la vessant S.

Un cop aquí el terreny es torna més interessant (i menys evident) amb alguns passos on les mans ens seran necessàries per avançar. Des del Bastiments baixem seguint l’aresta fins al Coll de Coma Mitjana (2705 m) i ascendim entre blocs de pedra fins al Pic de Freser.

El tram entre el Pic de Freser i el Pic de l’Infern és el més salvatge de la ruta, obligant a utilitzar les mans en els passos més delicats. Tot i no ser complicat, pot esdevenir un obstacle per algú amb poc experiència.

El Pic dels Gorgs està just al davant del Pic de l’Infern i des d’allà seguirem l’aresta no especialment complicada que ens conduirà fins al Portell i la Barraca de Tirapits.

L’últim tram el farem seguint el GR que ens farà descendir fins a 2420 m per, tot seguit, fer-nos ascendir un altre cop fins al Coll de la Marrana.

Es tracta d’una ruta molt interessant per fer molt més completa una excursió senzilla al Bastiments.

La ruta circular, si encara es tenen forces després de l’aresta, es pot allargar fins al Pic de la Vaca o culminar-la amb un atac al Gra de Fajol de tornada des del Coll de la Marrana.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.