Grand Van - Des de Le Recoin pels Lacs Robert - Col des Lessines - Belledonne - France
Grand Van - Des de Le Recoin pels Lacs Robert

Grand Van - Des de Le Recoin pels Lacs Robert

Col des Lessines - Belledonne - France

Information
Length5558m
Min / max altitude1680m / 2448m
Duration1 day
Main facingW
Route typereturn_same_way
Source

Des del pàrquing de Le Recoin, a l’estació d’esquí de Chamrousse, seguim el GR a través de les mateixes pistes en direcció al Col de la Balme. El mateix GR ens treu de l’estació d’esquí per rodejar pel nord la muntanya de la Croix de Chamrousse fins a arribar als Lacs Robert. Aquest camí pot presentar algunes pales de neu fins avançat juliol que poden fer incòmode el recorregut però que, en general, no requeriran de material específic.

Poc abans d’arribar als llacs el camí s’ajunta amb el camí provinent de la via normal des de Casserousse. Un cop als llacs ens desviem del GR anant a buscar el Col des Lessines.

A partir d’aquest coll el camí passa a ser força més dur i més salvatge, desapareixent la traça en molts punts. Tot i així no és difícil trobar les fites, força abundants, que ens portaran del dret cap al coll entre els dos Vans. Un cop al coll triem quin dels dos volem fer primer, Grand Van a l’esquerra o Petit Van a la dreta.

La distància, extreta del track de GPS, inclou només el trajecte d’anada.

Recomanació: és molt interessant realitzar la ruta circular ascendint per la Croix de Chamrousse i utilitzant aquest itinerari descrit com a camí de descens completant un bucle d’uns 960 m de desnivell positiu acumulat i uns 11 km.

Excursió fàcil que pot completar una sortida als Lacs Robert amb dos cims molt interessants i amb una bona panoràmica de la zona.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.