Alt del Griu - Des de Grau Roig, passant per l'Alt del cubil - Alt del Griu - Upper Ariège - Andorra - Andorra
Alt del Griu - Des de Grau Roig, passant per l'Alt del cubil

Alt del Griu - Des de Grau Roig, passant per l'Alt del cubil

Alt del Griu - Upper Ariège - Andorra - Andorra

Information
Min / max altitude2100m / 2876m
Duration1 day
Main facingN
Source

Aproximació

Sortim de l’aparcament de Grau Roig direcció W per vorejar pel N el Pic baix del Cubil. Arribem a una collada (2440m) on hi ha uns remuntadors mecànics. A partir d’aquest punt abandonem la zona de les pistes d’esquí. Iniciem un flanqueig en direcció NW per buscar la base del pic Alt del Cubil. La cara N és solcada per un marcat corredor N (fins a 55º, 300m) i a la seva dreta una canal més ample.

Via

Prenem aquesta amb esquís a l’esquena. Passat uns 100m, la canal es bifurca. Prenem el corredor que es configura a l’esquerra i superem un curt pas de 50/55°. Seguim fins la carena i cim alt del Cubil (2833). Davallem l’imprescindible (2600) per poder evitar i flanquejar el pic d’Ensagents pel vessant N. Acte seguit ens dirigim de biaix cap a les collades baixes d’Emportona (2757m). Saltem al vessant S i avancem per sota la cresta fins a l’Alt del Griu (2876m).

Baixada

El descens l’iniciem per l’ample planície W. Hem d’estar al cas de no davallar més del compte i decantar-nos cap al vessant E per retornar al circ que forme, el Cubil, Ensagents i Griu. Hi ha un petit collet (lúnic) que marca el punt per on davallem, primer força dret, per anar-se atenuant progressivament. Al fons de la coma, toca iniciar el retorn. Remuntarem uns 100m per quedar damunt la collada d’Enradort. Baixem fins al llac del Cubil retrobant el domini de l’estació d’esquí i fem l’última remuntada al primer coll que hem creuat. Des d’aquí baixada final al vehicle.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.