Roc de l'estany Xic - per l'estany de Mariola - Roc de l'estany Xic - Couserans - Aran N - Spain
Roc de l'estany Xic - per l'estany de Mariola

Roc de l'estany Xic - per l'estany de Mariola

Roc de l'estany Xic - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1750m / 2492m
Duration1 day
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Segons la quantitat de neu, és possible pujar més o menys per la pista que va de Quanca a la Font de la Costa. L’estat de la pista varia molt d’un any a un altre, i hi ha una pujada forta que pot ser difícil de passar amb un turisme just després del revolt d’on surt el camí de Noarre.

Seguim la pista fins al final. Remuntem l’ampla pala de la font de la Costa i guanyem els plans del voltant de l’estany Xic. Girem aleshores al SW per arribar a l’esplanada de Borricanyes, on tornem a canviar de direcció per seguir cap al NW pel vessant que queda sota l’estany de Mariola.

En arribar a l’estany, el voregem per l’E i anem guanyant alçada en direcció al coll de Montarenyo. Aviat veurem la canal que solca el vessant W del turó de l’Estany Xic. La remuntem amb els esquís a l’esquena fins a la bretxa, on els deixem. Seguim per la fàcil cresta fins al cim.

Baixada

Per Mariola:

Pel mateix itinerari: retornem a l’estany de Mariola i girem al SE per anar al pla de Borricanyes i d’allà cap a la pala de la font de la Costa, al peu de la qual retrobem la pista.

Per l’estanyet de Montarenyo

Retornem als esquís i baixem la curta canal. En sortir-ne fem un flanqueig fins a la collada de Montarenyo. Seguim flanquejant cap a la dreta per sobre de l’estanyet de Montarenyo (que dóna nom al cim) i passem per un petit collet situat una trentena de metres per sobre de l’estanyet. Arribem així a una canal ampla i no gaire dreta que baixa a l’estany de Port. Alternativament, podem baixar a l’estanyet i sortir pel torrent. La baixem i, en acostar-nos a l’estany, anem perdent alçada progressivament per minimitzar el tram de remada. Passem l’estany de Port i retrobem les traces de pujada a la pala de la font de la Costa. Desfem camí fins al cotxe.

Per la canal E

Desfem la cresta fins a la bretxa i baixem la canal oposada a la de pujada, que surt directament a l’estany de Port. Pocs metres per sota de la carena, la canal s’estreny i es redreça per la presència d’un ressalt rocallós (fins a 45º) que amb prou neu queda tapat. Segueix un tram estret que permet fer girs. Poc més avall, la canal es fa més ampla i esdevé més aviat una pala. El darrer tram es torna a estrènyer una mica just abans de sortir al con de dejecció, ja sobre mateix de l’estany.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.