Pic de Nerassol - volta circular pels planells de Nerassol - Pic de Nerassol - Upper Ariège - Andorra - France
Pic de Nerassol - volta circular pels planells de Nerassol

Pic de Nerassol - volta circular pels planells de Nerassol

Pic de Nérassol - Upper Ariège - Andorra - France

Information
Min / max altitude1430m / 2633m
Duration1 day
Route typeloop
Source

Pujada

Sortim del poble de l’Ospitalet seguint la carretera fins a l’altura d’una construcció d’on surt un petit telefèric per a transport d’explosius per provocar allaus. Davant mateix en surt una franja sense arbres que permet anar a buscar el camí (GR) que remunta la vall. El camí creua una canonada una primera vegada, remunta pel costat del riu i torna a creuar el tub a l’altura de l’aiguabarreig dels rius de Siscar i de la vall d’Arques.

Es remunta la vall de Siscar pel marge esquerre del riu fins a un pont. Llavors seguim pel marge oposat fins a una presa, just abans de la qual tornem a creuar el riu. La vall s’obre i la seguim fins passat un morro de cota 2245 (mapa 1:25.000 IGN francès). Aleshores girem a la dreta per darrere d’aquest morro, aprofitant els suaus pendents. En arribar a l’altura del collet que forma el morro, pugem lleugerament cap a la dreta per cercar el pas a les canals que baixen de la carena (màxim 30º).

Superada la canal, sortim als planells de Nerassol. Passem pel costat d’un estanyol i seguim per la pala evident fins al cim.

Baixada

Retornem als planells i seguim netament cap a l’E, just pel sud d’un petit promontori de cota 2344. Seguim per una coma que deixem a la dreta perquè girem cap al NE per baixar per una nova coma que ens porta al fons de la vall d’Arques. Creuem el riu i fem un llarg flanqueig pel vessant SW del pic des Mauies per anar a buscar les pales que baixen, netes de bosc, fins al fons de la vall més avall de l’aiguabarreig amb el riu de Siscar. Passem el riu i retrobem el camí de pujada.

Aquesta baixada està descrita també a aquest itinerari.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.