Caroux - Le Minaret - variant del desplom maraval mazet - Caroux - Le Minaret - France

Caroux - Le Minaret - variant del desplom maraval mazet

Caroux - Le Minaret - France

Information
Min / max altitude200m / 574m
Duration1 day
Main facingNE
GearFriends e fisureros, aliens o micro-camalots. un ropeman y un "étrier" para cada uno por el paso artificial.
Source

Aproximació

Des-de el aparcament de Gorges d’Héric, agafar la carreterra de la gorja. Seguir un cami a la ezquerra. Un cartell indica les direcciones de Tete de Braque, Roc de Peyris, i Minaret. Passar las petitas vías equipadas i al nivell de la Tête de Braque, agafar el sender a la teva dreta (marcas vermellas) escrit una mica apagada (tire plus haut vieux con). Seguir este cami i passar tres coll (col du Cabalet, col du Fraïsse il altre menys evident al nivell de la aresta central del Minaret) després de una petita baixada vorejar la base del Minaret. Seguir el sender, arribem a una canal de rierols (moltes vegades sec) i on hi ha una vista perfecte sobre les itineraris de la cara E i de les sostres de les Sabots (vista que correspon al dibuix de la ressenya de F. Cauquil). seguir el sender que passa baixo el socol de Minaret i una mica més endavant, una vista aclarida ens permes veure el inici de la aresta N. entrar en le bosc al seu peu vorejant la paret, 50 m mes abaixo i a la ezquerra del inici de l’Aresta N], localitzem el inici (2 pitons visibles) en una placa gris amb roca negre a su peu.

Vía

L# |V+| 25 m |Remontar la placa fissurada (IV+, un pas de V+ en sortida, 3 pitons), després blocs per muntar la reunió en un bosc, lleugerament a la dreta al peu del desplom de L2. L# |6a+..o..A1+| 25 m |Passar el desplom atlétc (3 pitons en mal estat), 6a+ o A1+ sobre micro-friends, restablirse en un diedre que fa de ninxol, sortir per la ezquerra a meitat (1 piton), tornar damunt a la dreta en un racó (IV+) per restablirse a la dreta (IV+) en una vira herbada inclinada on hi ha la reunio (2 pitons). Des-de la reunió es pot escapar cap a la dreta per una curta travessia horizontal en IV+ cap a la ‘Aresta N. L# |V+| 30 m | Remuntar el diedre obert a la ezquerra que domina la reunió (V+, un piton, pas un mica més expo), després travessar cap a la ezquerra (1 piton al inici, V) i remuntar sobre unes 20 metres , a lo més facil en direcció de una placa trencada per 3 fissuras. Reunió dins les arbres al seu peu. L# |V+| 25 m| Pujar per la fissura central (V+ després V, 2 pitons) i muntar la reunió dins la vira herbada que termina el pas.

Plaques i blocs faciles ens permes de arribar a la dreta a l’Aresta N] per la qual seguim.

Baixada

Des-de el cim del Minaret, trobar un rápel algun metre al Sud i baixo blocs cumbrers, sobre una vira. En 25 m ens porta al barranc Sud. pujar fins la bretxa per arribar al barranc de baixada. Des- de la bretxa, evident pero delicada (anar en compte amb les blocs baixo los peus. el barranc ens porta al sender inferior del Cabalet, trobar-ho sobre la vora ezquerra del thalweg. tornar per el cami de anada.

Itinerari manitigut , que presenta passos interessants tecnicament i estetcament. La calidad del equipament, es mala, fa que la via sea exposta. en les passos duros, caigudas prohibidas , es millor estra sobrat per intentar les passos de lliure. La sortida per la aresta N afegit 2 bonicas llargs de V et V+.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.