Gra de Fajol Petit - Via "la vall d'en Bas" - Gra de Fajol Petit - Puigmal - Canigó - Albera - Spain
Gra de Fajol Petit - Via "la vall d'en Bas"

Gra de Fajol Petit - Via "la vall d'en Bas"

Gra de Fajol Petit - Puigmal - Canigou - Albères - Spain

Information
Min / max altitude2250m / 2400m
Duration1 day
Main facingS
Route typereturn_same_way
GearAlgún friend pequeño o mediano , un fisurero mediano para el barabolt aplastado de L1 y una cinta.
Source

Aproximació: Des de la carretera de Vallter 2000, prenem el camí del refugi d’Ulldeter, una mica per sota del darrer aparcament. De seguida l’abandonem, creuem el riu i la pista d’esquí anomenada “del Xalet”. Ens dirigim a la base de les parets, les voregem per una tartera de grans blocs i pugem per unes llastres de roca blanca. A sobre hi ha tarteres de roca fina una mica empipadores. Quan ens acostem als 2400 m iniciem un flanqueig a l’esquerra, creuem dues amples canals i arribem a un petit collet amb pedres blanques. La via s’acaba al petit bony de l’esquerra del coll. Per arribar a peu de via baixem per la canal del costat S del collet. Unes marques de pintura vermella indiquen que cal passar a una altra canal a la dreta, que baixem fins a trobar una fita que ens indica l’accés a una nova canaleta que ens duu a peu de via.

La via: Cinc llargs equipats, si bé els parabolts allunyen una mica quan el grau baixa, de manera que és recomanable dur friends petits i mitjans i alguna baga, sobretot pel quart llarg, un cop superats els sostres. El pas de 6a està molt ben equipat. Trobareu la descripció de la via aquí.

Retorn: Pel camí de pujada, a no ser que es vulgui pujar el cim. En aquest cas, cal carenejar per terreny fàcil.

En algun punt els parabolts allunyen una mica, en particular al quart llarg, on coincideix que és relativament fàcil posar-hi algun friend petit o mitjà.

Al primer llarg hi ha un parabolt aixafat. Es pot utilitzar amb un cordino o passant-hi un tascó.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.