Fort de Bellaguarda - Travessa de les Illes al coll de l'Ullat pel Pertús (HRP) - Fort de Bellaguarda - Puigmal - Canigó - Albera - France
Fort de Bellaguarda - Travessa de les Illes al coll de l'Ullat pel Pertús (HRP)

Fort de Bellaguarda - Travessa de les Illes al coll de l'Ullat pel Pertús (HRP)

Fort de Bellegarde - Puigmal - Canigou - Albères - France

Information
Length23500m
Min / max altitude938m
Duration1 day
Route typetraverse
Source

Aquesta etapa va del poble de les Illes] al coll de l’Ullat] passant pel coll del Pertús. És l’antepenúltima etapa de l’Alta Ruta Pirinenca, l’HRP] abans d’arribar a la Mediterrània.

Les Illes » Coll del Pertús ### 14km

Des del centre de les Illes (ajuntament), baixem per la carretera durant 300m per prendre el carrer que puja fent giragonses a la dreta. Seguim d’entrada la carretera del Cortal i després la del Manrell per arribar al coll del Figuer (704m). Seguim aleshores una pista que surt cap al NE tot quedant al costat N de la carena. Després de 2km passem la propietat del mas Nou (naturisme). Seguim la pista al llarg de la divisòria d’aigües fins al coll del Priorat (565m). Baixem aleshores la pista del costat N i després seguim un sender que surt a la dreta dins del bosc de sureres. Arribem a una pista escassament 1km més enllà i la seguim cap a la dreta per arribar al mas Bardes, al fort de Bellaguarda i al coll del Pertús per carretera.

Coll del Pertús » Coll de l’Ullat ### 9.5km

Des del Pertús ens dirigim cap a la sortida N del poble per seguir la D71, que tira a la dreta i passa sota el pont de l’autopista. Poc després deixem al carretera per agafar una pista que puja a la dreta (cartell del consell general: “Pertús, 283m) i arriba (vistes precioses de l’autopista…) al coll de la Torre (327m, cartell), situat a la divisòria entre l’Empordà i el Rosselló. 1,4km més enllà arribem al coll de la Comtessa (513m, cartell). Seguim 1km més i arribem al coll del Pla de l’Arca (604m, cartell), etc. Aquesta part discorre una pista del costat N que porta al llogarret de Sant Martí de l’Albera.

La continuació és evident seguint l’abalisament. A Sant Martí retrobem la D71, que seguim durant uns metres abans de trobar un camí a la dreta que talla dos cops la carretera. De seguida el camí puja en direcció ENE per un terreny més aviat esclarissat cap al roc dels Tres Termes. A 882m, un sender surt a l’esquerra a través del bosc per arribar al coll de l’Ullat.

  • diverses possibilitats d’allotjament i d’avituallament al Pertús

  • aquest itinerari ha estat totalment abalisat (blanc i vermell) pel GR10

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.