Roc de Frausa - Travessa dels Banys d'Arles a les Illes (HRP) - Coll de Lli - Puigmal - Canigó - Albera - France

Roc de Frausa - Travessa dels Banys d'Arles a les Illes (HRP)

Col de Lli - Puigmal - Canigou - Albères - France

Information
Length16000m
Min / max altitude220m / 1450m
Duration1 day
Route typetraverse
Source

Aquesta travessa va dels Banys d’Arles a l’antic hostal dels Trabucaires a les Illes, passant pel roc de Frausa. Es tracta d’una etapa clàssica de l’Alta Ruta Pirinenca (HRP), d’aproximació a la Mediterrània, que plaurà especialment els amants de les boscúries salvatges.

Pujada al roc de Frausa ### 9km, 1300m

Sortim per l’avinguda del general de Gaulle. Just abans de la rotonda amb el carrer “Quai du 8 Mai 1945”, prenem una petita carretera molt pendent anomenada “Camí de Rastó” (cartell groc que indica el roc de Frausa, Montalbà i roc de la Campana), i després seguim el sender que surt a la dreta (marques grogues).

Al nivell d’una intersecció cap als 440m deixem el camí de la dreta que porta al roc de la Campana (vista panoràmica de la vall), i seguim el sender que puja per dins del bosc en direcció E. Entre 500 i 600m tallem dos cops una pista que ve del puig Nou. Les deixem i seguim pel mateix sender amb les marques grogues.

Cap als 800m arribem a Can Fèlix, que s’ha de vorejar per sota baixant una mica. Seguim les marques de pintura perquè es tracta d’una propietat privada habitada. Una mica més amunt arribem a les ruïnes del cortal de la Garriga, que deixem a la dreta (no seguiu pas el cartell de fusta “pista del molí Serrador”), fins a arribar al coll del Ric (961m). Des d’allà seguim en direcció SE i 1km més lluny creuem el vessant WSW del puig de la Porrassa i després arribem a una intersecció amb un nou traçat del GR (1310m). Prenem el sender de la dreta (cartell “roc de Frausa”), que surt en direcció S. Quan el camí surt del bosc, poc abans de la carena, girem a l’esquerra per un sender poc visible que discorre en direcció E mantenint-se a la cara N per sota la carena fins a arribar al roc de Frausa (és el cim més alt de la carena i el més proper a les antenes de televisió).

Roc de Frausa » Coll del Pou de la Neu » Coll de Lli ### 7km, -950m

Des del Roc, seguim la carena cap a la pilona de televisió. La voregem i seguim baixant en direcció E fins a un ample coll. Seguim per la carena a través de falgueres i després baixem cap a un bosc esclarissat fins a trobar una pista al nivell del coll del Pou de la Neu (1230m). Baixem al SE per un sender per la cara S en direcció al refugi de les Salines (diversos cartells indicatius) que porta al revolt d’una pista a 1090m (sota el qual hi ha una construcció i una font).

Seguim la pista de l’esquerra, que porta en menys de 5 minuts al santuari. Baixem aleshores un sender que duu a les fonts de les Salines. Les deixem a l’esquerra continuant la baixada que retorna a la pista del santuari i que seguim en direcció al coll de Lli, que després d’un tram asfaltat, arriba al castell de Cabrera (680m, cartell) i continua fins a una casa tancada situada a 30m del coll de Lli (cartell que indica “les Illes”).

Al coll, passem un portal de fusta i baixem per la cara N per un sender que arriba a una pista que seguim en direcció N. Prenem després un sender que baixa a l’esquerra (indicat amb pintura vermella a un arbre “les Illes”) per arribar finalment a les Illes a l’altura de l’hostal dels Trabucaires.

  • refugi de les Salines, propietat del appartenant à la CEE

  • mapa de l’ICC per a la part del S.

  • diverses possibilitats d’allotjament a les Illes]

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.