Mont Pécloz - per l'aresta NW, tornada per l'Arménaz - Mont d'Armenaz - Bauges - France
Mont Pécloz - per l'aresta NW, tornada per l'Arménaz

Mont Pécloz - per l'aresta NW, tornada per l'Arménaz

Mont d'Armenaz - Bauges - France

Information
Length13219m
Min / max altitude860m / 2197m
Duration1 day
Route typeloop
Source

L’itinerari comença per una pista asfaltada que deixarem ràpidament per endinsar-nos en el bosc. El camí pel bosc puja implacablement a ritme sostingut fins a deixar el bosc i assolir l’aresta cap a la cota 1600 m. A partir d’aquí el pendent s’anirà incrementant gradualment (sí, encara més…) fins a haver de posar les mans en alguns esglaons (res complicat). El pendent només suavitzarà quan ens estiguem apropant a l’aresta final que ens portarà a l’avant-cim i ràpidament i sense més dificultats fins a la creu que marca el cim del Mont Pécloz.

El descens el farem seguint la ruta normal del Pécloz que, paradoxalment, ens portarà per un parell d’esglaons en desgrimpada una mica més delicats de superar que els trobats a la pujada. El pas més complicat és una xemeneia d’uns 15 m amb un pendent important però amb bones preses, tot i que pot donar problemes si el terreny està humit.

Un cop al coll, ens quedaran uns 160 m de desnivell a superar per camí senzill fins al cim de l’Arménaz.

La ruta de tornada la farem seguint el PR que baixa per l’aresta S de l’Arménaz. Després girarem en direcció W fins al Chalet d’Armène i seguint la vall, per camí senzill primer i pista forestal després, fins a La Chapelle i de tornada al pàrquing.

La principal dificultat d’aquesta sortida resideix en la cota considerablement baixa (855 m) a la que hem de deixar el cotxe que implica un gran desnivell a superar fins al cim del Pécloz (2197 m). L’atac per l’aresta NW és, a més, extremadament directe, superant els 1340 m en poc més de 5 km, fent d’aquesta opció un repte important a nivell físic.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.