Bastiments - des de Vallter pel coll de la Marrana - Coll de la Marrana - Puigmal - Canigó - Albera - Spain
Bastiments - des de Vallter pel coll de la Marrana

Bastiments - des de Vallter pel coll de la Marrana

Collado de la Marrana - Puigmal - Canigou - Albères - Spain

Information
Min / max altitude1520m / 2881m
Duration1 day
Main facingSE
Route typeraid
Snowboarding possible
Source

Aproximació

Sortida : aparcament inferior de l’estació d’esquí de Vallter 2000.

Pujada

Pugem per la pista d’esquí, passem a prop del refugi d’Ulldeter (2220 m), continuem seguint parcialment la pista d’esquí fins a prop de les restes de l’antic refugi (2345 m). Aquí girem cap al Coll de la Marrana en direcció WSW, tot veient tota la pujada fins al Bastiments. Pugem al Coll de la Marrana (2730 m), tot fent atenció a la cornissa de sortida i a la possibilitat d’allaus. Un cop al coll es puja cap al Bastiments per una part o altra de la pala en funció de les condicions d’innivació.

Baixada

La baixada es pot fer pel mateix itinerari de pujada (la baixada del cim al coll és la millor part) o bé baixar cap al Coll de la Marrana i després baixar lleugerament en direcció SW cap al coll de la Coma de l’Orri on, si la innivació és suficient, es pot baixar tota la vall fins a arribar a la carretera de Setcases a Vallter (1660 m). És una baixada molt maca que deixa enrere la gentada de les pistes d’esquí i amb un desnivell de baixada de quasi 1300 m. Per aquesta darrera opció cal haver deixat un cotxe al punt d’arribada o bé fer autoestop.

Hi ha un curt tram d’S2 a la cornissa d’accés al coll de la Marrana, tot i que normalment no hi ha problema perquè el camí sol estar fresat.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.