Gorges de Carançà - Carança, Roc de la Madrieu - Puigmal - Canigó - Albera - France
Information
Min / max altitude834m / 1150m
Duration1 day
Main facingN
Route typeloop
GearNo cal res d'especial, però els passos equipats tenen cable de vida per si es vol assegurar com si fos una via ferrada.
Source

L’excursió a les Gorges de Carançà no és una excursió habitual de senderisme. Es tracta d’una ruta circular que ens portarà per camins excavats a la roca sobre penya-segats, per ponts penjats i per passarel·les metàl·liques que ens endinsaran al congost literalment per sobre del riu. Existeixen vàries alternatives per encarar l’excursió però, en general, s’acostuma a fer el bucle que ens portarà per tots els atractius de la vall.

La ruta circular comença i acaba al pàrquing de Thuès-Entre-Valls, des del qual podem començar passant un petit pont que ens portarà a un camí que ascendeix directament fins al camí excavat a la roca. Aquest camí, equipat amb un cable per gent amb vertigen, ens porta a gran alçada per sobre de la vall i va descendint a poc a poc fins a trobar-se amb el riu. Un cop al riu comencen tot un seguit de trams equipats amb ponts penjats i passarel·les metàl·liques, en alguns moments força estrets, que ens fan seguir el curs del riu fent-nos passar contínuament per sobre de l’aigua.

Un cop arribats a l’Avellanosa s’acaben les passarel·les i es pot fer mitja volta o es pot seguir tant com es desitgi per la vall. Per tornar es pot fer servir el mateix camí o seguir un camí que puja pel vessant E del congost i que ens ofereix una bonica panoràmica de les gorges i, sobretot, del camí excavat a la roca del vessant W. Aquest camí acaba descendint un altre cop al riu i ens farà sortir del congost per un petit túnel.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.