Becero - per Rovinets - Becero - Upper Ariège - Andorra - Spain
Information
Min / max altitude1384m / 2583m
Duration1 day
Main facingN, NE
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Des de Montalto seguim la pista de Boavi fins al pla, que creuem fins al final, on trobem el pont que creua la Noguera de Lladorre. A l’altre costat, el camí puja fent elegants ziga-zagues dins de l’avetosa fins que entra a la vall de Sellente. Després de creuar-ne el riu per una palanca de fusta, el camí fa alguna ziga-zaga i després s’enfila pel marge dret del riu de Sellente. Amb esquís, es pot seguir el recorregut del camí de l’estiu, tot i que amb neu dura pot resultar exposat al barranc. També és possible seguir per la pala que se separa del riu amunt cap a l’esquerra i, des de dalt de tot, fer una diagonal fins a un replà que domina la vall, des d’on flanquegem fins a trobar el riu.

Opció 1

Creuem el riu i remuntem un vessant obert i més suau fins a la cabana de Sellente. Deixem el camí en arribar a la cabana (refugi lliure), que es troba just al damunt d’una curta ziga-zaga. És poc visible des de baix, però el seu sostre pla es veu des de la recta prèvia a aquesta ziga-zaga.

Una mica per sobre del refugi, s’endevina una diagonal, marcada amb fites, que creua entre nerets el vessant per anar a buscar el barranc que baixa de l’estany de Rovinets on aquest ja no és massa dret. En arribar a l’estany, girem cap al S per buscar el pas per fer el cim. Creiem que el millor és anar a buscar la pala que queda a l’esquerra de la barrera rocallosa (on cal grimpar una mica), tot i que sembla que hi ha una canal que permet el pas pel mig de la barrera. En qualsevol cas, arribem al cim per la carena NE.

Amb esquís no és necessari arribar a l’estany, podem anar-nos decantant cap al S per anar a buscar el pas menys exposat a les pales de sobre i a les caigudes. Remuntem una petita canal que supera el pas més dret i a continuació anem guanyant alçada, encara cap al S, per sobre d’aquesta canal fins a arribar a la carena, a l’E de la qual sortim al cap de les canals que baixen a la vall de Sellente (alerta amb les cornises). Posteriorment, anem girant al SE per terreny cada cop menys pendent fins al cim.

Opció 2

Un cop creuat el riu de Sellente per tornar al seu marge esquerre, i abans que el camí normal cap a la cabana es separi del riu, girem a l’W per remuntar una pala que, en diagonal a la dreta, permet guanyar un replà de cota 2100m al N de l’estany de Rovinets (algun pas exposat a caigudes). Un cop guanyat aquest replà, girem al SSW i anem passant petits morros en direcció al pic del Turc (situat al NW del Becero). Aviat veiem l’estany de Rovinets, que ens queda força més avall, i fem un flanqueig per la base del pic del Turc en direcció a la carena NE del Becero, on anem a buscar la canaleta descrita a l’opció 1.

Baixada

Pel mateix camí o bé pel barranc de Selves] a l’estiu (bosc brut per fer amb esquís).

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.