Tuc de Marterat - cara S des de Quanca - Tuc de Marterat - Couserans - Aran N - Spain
Tuc de Marterat - cara S des de Quanca

Tuc de Marterat - cara S des de Quanca

Pic de Marterat - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1380m / 2662m
Duration1 day
Main facingS
Route typereturn_same_way
Source

Pujada

Des de Quanca, seguim la pista de la font de la Costa fins al final, on hi ha un aixopluc i uns cartells indicadors. Trenquem a la dreta per superar un tram de bosc de fort pendent buscant les debilitats del vessant. Superada aquesta graonada el pendent decau. S’obre una ampla coma a l’W del pic de la Serra de Causes. No hi hem d’anar, sinó que cal anar a buscar un altre torrent més al N que porta cap al coll que hi ha al N del cim esmentat.

Abans d’arribar a aquest coll, superem una carena que ens queda a l’esquerra i ens dirigim cap al NNW per entrar a la vall que baixa cap a l’estany de Flamisella. La remuntem fins que s’obre cap a l’esquerra, fet que ens permet anar cap als clots de la Llea, que creuem per entrar a la cara S del tuc de Marterat a l’altura d’un replà (2420m).

Anem guanyant alçada amb esquís fins que el pendent sigui massa pronunciat, moment en què ens descalcem els esquís i seguim a peu fins a la carena, a la qual arribem una mica a l’W del cim. Seguim la carena, que no presenta dificultats serioses fins al cim.

Baixada

Desfem camí. Amb neu estable, la pala S es pot baixar esquiant.

Atenció al glaç que se sol formar a la cresta d’accés al cim, que pot quedar amagat sota una capa de neu nova.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.