Collada del Clot de Moredo - d'Alós d'Isil al refugi d'Airoto - Collada del Clot de Moredo - Couserans - Aran N - Spain
Collada del Clot de Moredo - d'Alós d'Isil al refugi d'Airoto

Collada del Clot de Moredo - d'Alós d'Isil al refugi d'Airoto

Collada del Clot de Moredo - Couserans - Aran N - Spain

Information
Min / max altitude1280m / 2429m
Duration1 day
Route typetraverse
Source

Pujada

Prenem un camí empedrat que surt de la part alta del poble i que, passat un tancat a mà esquerra, es bifurca. Tombem a l’esquerra, i el camí ens duu de seguida a un pont de formigó amb baranes metàl•liques. Pugem per uns prats del marge oposat, al capdamunt dels quals hi ha un tub. Ens cal arribar al punt on neix el tub, una rústica presa on arriba una pista, per l’esquerra, que seguirem amunt. Passat el serrat d’Escala Grau, perdem una mica d’alçada per arribar a la pista que ens durà a les bordes de Lapre i cap a la vall de Moredo (alternativament podem retallar la llarga ziga-zaga de la pista abans de baixar cap a la pista de Lapre fent una diagonal de pujada en direcció W). En entrar de nou a la cara N, així que el bosc s’esclarissa, es pot deixar la pista per progressar més directament cap a la part alta del barranc de Moredo.

Atenyem l’estanyola del Clot de Moredo, on girem a l’esquerra per encaminar-nos a la collada del Clot de Moredo per pendents suaus, tret d’un curt tram al final, una mica més dret.

Baixada

Baixem cap a l’estany d’Airoto, si bé ens anem decantant a l’esquerra abans d’arribar-hi per anar cap a la plana on hi ha el refugi

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.