Xalet dels Cortalets - des del refugi de Mas Malet - Xalet dels Cortalets - France
Xalet dels Cortalets - des del refugi de Mas Malet

Xalet dels Cortalets - des del refugi de Mas Malet

Chalet des Cortalets - Puigmal - Canigou - Albères - France

Information
Min / max altitude849m / 2150m
Duration1 day
Main facingN
Route typereturn_same_way
Source

El refugi del Mas Malet es troba allà on tallen la pista de la val del Llec a l’hivern (hi hagi neu o no n’hi hagi).

A l’altre costat de la pista d’allà on hi ha el refugi hi ha una taula i una font. D’aquí en surt el camí, que va guanyant alçada per sobre de la pista pel bosc. De seguida comença a fer ziga-zagues primer per fageda i després per avetosa. A l’estiu el camí és fàcil de trobar. A l’hivern pot costar segons la innivació, i algun arbre caigut ens pot fer la guitza amb els esquís. Si hi ha neu, en acostar-nos al roc Mosquit, és possible deixar de fer ziga-zagues i tirar pel dret per una canal neta de bosc, i guanyar així la carena.

Seguim el camí, que va primer pel vessant E, pel qual hem pujat, i que acaba passant al vessant W abans d’anar a sortir al ras dels Cortalets, punt on es troben la pista que hem deixat al Mas Malet amb la que ve de Fillols o Taurinyà. Prenem la pista que puja cap al refugi, que es troba allà on s’acaba.

Com a itinerari d’esquí té lògica com a accés de pujada, per exemple, per combinar-ho amb el descens del Canigó pel Barbet cap al ras de Prat Cabrera, on es pot agafar la pista per tancar el cercle.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.