Gra de Fajol Petit - canal Directa o del Diedre - Gra de Fajol Petit - Puigmal - Canigó - Albera - Spain

Gra de Fajol Petit - canal Directa o del Diedre

Gra de Fajol Petit - Puigmal - Canigou - Albères - Spain

Information
Min / max altitude2100m / 2563m
Duration1 day
Main facingN
Route typeloop
GearDeux/trois broches courtes pour le dièdre. Deux pitons lame.
Source

Aproximació # 30mn

Des del darrer revolt de la carretera (2100m) de l’estació de Vallter 2000 (cartell del camí del refugi d’Ulldeter), prenem el camí en direcció al refugi. A la cota 2160m, sota del refugi d’Ulldeter, girem cap al S, creuem una pista d’esquí i ens dirigim per on ens sembli millor (sempre cap al S) en direcció a la cara N del Gra de Fajol Petit. El corredor és visible des de l’aparcament, de manera que l’aproximació és ràpida i fàcil.

Via # 2h

Remuntem el con de dejecció per l’eix de la ia (40-45°), fins a una imponent paret que desploma sobre el corredor. El pendent s’inclina ràpidament a 50º. El pas clau, el diedre, passa per la dreta de la paret. Reunió a l’esquerra.

El diedre, en bones condicions, és de 60-65° en gel 3/3+ durant 20m. Al llarg de la tirada, trobem una assegurança a l’esquerra. Reunió a l’esquerra a la sortida. Si el pas està sec, pas de IV+ per plaques llises.

Per sobre d’aquest pas, remuntem llargs pendents de neu de 45º fins al cim.

Tornada # 45mn

Des del cim del Gra de Fajol Petit, baixem seguint-ne l’aresta W fins al coll entre els dos Grans de Fajol. Al coll, baixem cap al N per un dels nombrosos corredors de nou. Inici una mica pendent a 40º. Tornada al refugi sense complicacions des del peu de la paret.

Corredor molt interessant. Les dificultats es concentren en un sol pas molt intens. El diedre ha estat recentment equipat.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.