Roc Colom - Cresta Peiraforca - Roc Colom - Roc Colom - Upper Ariège - Andorra - France
Roc Colom - Cresta Peiraforca - Roc Colom

Roc Colom - Cresta Peiraforca - Roc Colom

Roc Colom (Pic Marfaing) - Upper Ariège - Andorra - France

Information
Min / max altitude1506m / 2680m
Duration1 day
Route typeloop
GearMaterial sobrant per reforçar els ràpels.
Source

Aproximació

Remuntem la pista de Campcardós, passem més enllà del refugi seguint pel GR i, a l’altura de l’estany Petit, i fora de camí, anem cercant el millor pas entre tarteres i zones recobertes de neret per anar vorejant el Pic de Peiraforca per arribar a la seva cara SE, on prenem una canal d’herba força dreta per guanyar la carena. Un cop allà, passem al costat oposat i acabem de grimpar fina al cim (blocs inestables).

Via

Carenegem de baixada pel fil o bé pels relleixos del costat S de la cresta fins a un primer mur de III+, després del qual hi ha un primer ràpel. Seguim progressant fins a trobar una agulla que flanquegem per l’esquerra (III). Guanyem de nou el fil i seguim fins a trobar una instal·lació de ràpel que ens deixa al peu de l’Agulla del Gegant (escapatòria).

Per pujar a l’agulla, cal anar a buscar una xemeneia que hi ha a la cara N i que mor a un petit relleix on és possible muntar una reunió intermitja. El següent pas escup una mica però hi ha bona fissura per agafar-s’hi (IV+). La dificultat va baixant fins a una precària reunió (burí a reforçar amb tascons o bagues).

No vam trobar cap instal·lació de ràpel per baixar per la cara SW de l’agulla, de manera que vam rapelar de la reunió descrita. Pendent descriure la resta de la cresta.

Alguna instal·lació de ràpel en mal estat, a reforçar.

Creative Commons logo

The text and images in this page are available
under a Creative Commons CC-by-sa licence.